מה לומדים לתואר ראשון כדי לצאת עם מקצוע?
כמעט אין אדם שלא חווה דרישות ותחינות הולכות וגוברות מצד ההורים ללכת וללמוד תואר אקדמי באוניברסיטה ובמכללה למען עתיד כלכלי טוב יותר. עם זאת, רבים שלמדו תארים מסוימים הבינו כי עצם העובדה שיש תואר, אין די בה כדי להבטיח עתיד כלכלי בטוח או מקצוע כלשהו. למעשה, יש ככל הנראה יותר מסלולים ותארים שבסופם אין עבודה מובטחת מאשר כאלו שיכולים באמת להבטיח קריירה ופרנסה בטוחה. אז, אם אתם מעוניינים ללמוד משהו שיקנה לכם בסופו של דבר מקצוע וקריירה, הנה כמה תארים שאכן ייקחו אתכם לשם.
משפטים
אומרים שהשוק מוצף בעורכי דין ושלא מדובר באותה הילה שהייתה למקצוע בעבר, אבל האמת רחוקה מאד מדרך החשיבה הזו. לימודי משפטים הם מרתקים במיוחד מצד אחד, ומצד שני נראה כי מרבית הבוגרים של התואר במוסדות השונים בארץ, לפחות אלו המעוניינים בכך, משתלבים בתעשייה במהירות ומוצאים תפקידים מעניינים ומאתגרים כעורכי דין או בתחומים משפטיים אחרים.
הנדסה
אם בעבר כל אמא רצתה שהילד שלה יהיה רופא ועורך דין, הרי שהיום יותר ויותר אימהות מייחלות לילדיהן להיות מהנדסים. מקצועות ההנדסה הם מהמבוקשים ביותר בשוק בין אם מדובר בהנדסת בניין, הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, הנדסה ביו רפואית והרשימה עוד ארוכה. חשוב לדעת כי מדובר במקצוע מכניס מהיום הראשון ורבים משתלבים בתעשייה עוד בשלב הלימודים, כך שאם יש לכם זיקה לתחום זה בהחלט דבר מה ששווה לשקול.
רפואה
אפשר לדבר על המסלול המפרך, המשכורות הנמוכות בהתחלה או תנאי העבודה הקשים, אבל למקצועות הרפואה יש בהחלט הילה עד לימינו אנו ובצדק. מי שמתחבר לתחום ובוחר בו מתוך תשוקה ורצון לסייע לאנשים במצוקה רפואית, בהחלט ייהנה מתואר מיוחד שבסופו תגיע כמובן השתלבות בתחום כרופא.
עבודה סוציאלית
אם אתם מתחברים לתחום החברתי ועשייה חברתית מעניינת אתכם, תואר בעבודה סוציאלית הוא בהחלט מסלול נכון שגם יקנה לכם מקצוע ותעודה שתלך אתכם לכל החיים.
אלו הן כמובן כמה דוגמאות ספורות לתארים המקנים מקצוע בסופם, מומלץ להתעדכן ולהבין איך אפשר להשתלב בשוק העבודה בקלות ובמהירות לאחר הלימודים.