כמה יחידות צריך לבגרות מלאה?
על מנת להתקבל ללימודים באקדמיה, באוניברסיטאות וכן ברוב המכללות, יש צורך בתעודת בגרות מלאה. בעידן של ימנו, ללא תעודת בגרות אי אפשר להתקדם לשום מקום. התעודה מהווה רק שלב אחד, שלב ראשון, שכן אחריה, יש צורך לעשות תואר ראשון וכן הלאה. הרבה אנשים שואלים את עצמם, כמה יחידות צריך לבגרות מלאה? אז בואי נרחיב בעניין:
תעודת בגרות מלאה, זו תעודה שכוללת מינימום 20 יחידות בגרות, כשחובה לעבור את כל בחינות הבגרות ב-7 מקצועות החובה. מתמטיקה, אנגלית, לשון, ספרות, היסטוריה, תנ"ך, אזרחות. בכל המקצועות מלבד אנגלית ומתמטיקה, המינימום הנדרש הוא שתי יחידות, במקצועות יוצאי הדופן, המינימום הוא שלוש יחידות. מלבד בחינות בגרות באותן מקצועות, הרי שיש צורך גם לעבור מקצועות מסוימים, שאין בהם מבחן בגרות בהכרח, כמו למשל חינוך גופני וכן יש לעמוד בדרישות אחרות של בית הספר (למשל, נוכחות והתנהגות).
יחד עם זאת, בשביל לקבל תעודת בגרות מלאה באופן מינימאלי, אזי שצריך ללמוד מקצועות מוגברים. בעיקרון, כל תלמיד חייב ללמוד לפחות מקצוע אחד מוגבר, כלומר ארבע או חמש יחידות. זה יכול להיות אחד המקצועות שציינו וזה יכול להיות במקצוע אחר, כמו למשל גיאוגרפיה , כימיה, שפות ועוד.
האם תעודת בגרות מינימאלית מספיקה?
בעיקרון, תעודת בגרות מלאה באופן מינימאלי, לא יכולה להספיק היום. בשביל להתקבל למרבית המוסדות, בוודאי האיכותיים שבהם, יש צורך בתעודת בגרות מלאה עם לפחות 3-4 מקצועות מוגברים, כאשר ביניהם יש צורך בבגרות של 4-5 יחידות אנגלית וכן מתמטיקה. לכן, תלמידים שלא הצליחו בתיכון ואין להם תעודת בגרות מלאה, ישלימו את המקצועות החסרים במהלך הצבא או לאחר מכן. חשוב לציין, אם משלימים בגרות אחרי התיכון, אז באופן טבעי התנאים הם אחרים.
כמו כן, יש צורך לעשות קורס פסיכומטרי ולקבל ציון מעל תנאי הקבלה לתואר.
בשביל לעבור מבחן בגרות יש לקבל ציון מעבר ל-45, למרות שאם יש ציון אחד נכשל, אז אפשר לקבל בגרות מלאה בכל זאת. מה שכן, מרבית המוסדות לא מוכנים לקבל מועמדים עם ציון נכשל באנגלית או מתמטיקה וכן זה פוגע בממוצע הבגרויות ולכן, מוטב לשאוף וללמוד, במטרה לקבל ציון כמה שיותר גבוה, על מנת לעמוד בתנאים של המוסדות השונים.