איך להיות הבמאי הגדול הבא – ואיפה?
היכרות עם הבמאים הגדולים של העידן הנוכחי יכולה לתת השראה לכל מי ששוקל ללמוד תקשורת ולהשתלב בתעשייה. אז איך נכנסים לרשימה ומאיפה מתחילים? הנה כל הפרטים
האדם שאחראי לקחת תסריט ולהפוך אותו לסרט הוא ללא ספק אחד מאנשי המפתח בתעשיית הבידור של המאה ה-20 וה-21. בניגוד לבמאי טלוויזיה או תיאטרון, במאי קולנוע אחראי באופן ישיר על השפה של הסרט ויש לו השפעה מהותית על האופי שלו.
כתוצאה מכך, מי ששוקל לימודי תקשורת וקולנוע ורוצה להשתלב בתעשייה חייב להכיר את הדרך שאותה עברו הבמאים הגדולים.
סטיבן סודרברג: האוניברסיטה של הוליווד
זוכה האוסקר סטיבן אנדרו סודרברג הוא דוגמא לאיש אשכולות שאת טביעת האצבע שלו ניתן לראות בקלות על סרטי קולנוע שונים. מלבד הכשרתו כבמאי, הוא גם לוקח על עצמו תפקיד של תסריטאי, צלם, עורך ומפיק ולכן מעורב בכל שלבי היצירה.
סודרברג נולד באטלנטה אך הוא נצר למשפחה ממוצא שוודי, אירי ואיטלקי. מיד לאחר שסיים את הלימודים בתיכון עבר סטיבן הצעיר להוליווד כדי לנסות את מזלו במקום ללמוד באוניברסיטה, וזה בהחלט השתלם לו.
הפריצה הגדולה של סודרברג הייתה תיעוד הופעה חיה של הלהקה יס בשנת 1985 והסרט שהעניק לו תהילת עולם היה "סקס, שקרים ווידאוטייפ" משנת 1989. בשנת 2000 הוא זכה באוסקר עם הסרט "טראפיק" והיה היחיד שמועמד באותה שנה לפרס הבמאי הטוב ביותר עבור שני סרטים שונים (השני היה "ארין ברוקוביץ').
טים ברטון: מה הקשר בין דיסני, סרטי אימה ובאטמן?
טימותי ברטון, או בקיצור טים, נולד בשנת 1958 בקליפורניה ומלבד כובעו המרכזי כבמאי הוא משמש גם כתסריטאי ומפיק. כבר בגיל 10 ניסה ברטון להתקבל לנבחרת הרוגבי של בית הספר, אך מיד לאחר מכן הבין שזה לא בשבילו ונטש לטובת האהבה האמיתית שלו – צפייה בסרטי אימה.
את הקריירה המקצועית החל ברטון כאנימטור באולפני דיסני ועל הסרט הראשון הוא חתום בשנת 1982. מאז הוא הספיק להתפרסם כבמאי שמסוגל להוציא תחת ידו סרטים מצליחים עם תקציב מצומצם ובראש הרשימה נמצאות יצירות מופת כמו "באטמן", "המספריים של אדוארד" ועוד.
סטיבן ספילברג: ייתכן ומדובר בבמאי המפורסם בהיסטוריה
אף רשימה של במאים גדולים לא יכולה להיות שלמה בלי סטיבן ספילברג. היהודי שנולד בסינסינטי לאבא מהנדס חשמל ואמא בעלת מסעדה ופסנתרנית ידע כבר מילדות מה הוא עומד להיות, אך כנראה שלא תיאר לעצמו שיהפוך לאחד הבמאים המפורסמים בהיסטוריה של הקולנוע.
ספילברג צילם סרטים במצלמת 8 מ"מ עוד עם החברים שלו בתיכון, אך הסרט הראשון בסדרת אינדיאנה ג'ונס ("שודדי התיבה האבודה") הוא זה שביסס את מעמדו בהוליווד. אחריו הוא בלט עם סרטים כמו "אי.טי", "פארק היורה", "אימפריית השמש", "רשימת שינדלר", "מינכן" ועוד רבים וטובים.