בדיקת נקודות תעבורה – חשוב לדעת
נקודות תעבורה תמיד היו שטח אפור מבחינתכם? אתם לא לבד. רבים מתקשים להבין לעומק מה אומרות הנקודות, איך הן נצברות ומה המשמעות האמיתית שלהן. נקודות תעבורה עובדות על פי שיטה וייעודן ברור מאוד. במאמר הבא נבין איך זה עובד ובשביל מה זה קיים.
המטרה של שיטת הנקודות
המטרה העיקרית של שיטת הנקודות הינה לנסות ולמנוע, ככל הניתן, את התנהגותם המסוכנת של נהגים על הכביש. ניתן לראות בדיקת נקודות תעבורה קודם כל כסימון של נהגים מסוכנים על הכביש, הן בשביל השוטרים והן בשביל הנהגים עצמם. נקודות תעבורה נצברות למשך שנתיים וזו בעצם האינדיקציה המעידה על נהג האם ייחשב מסוכן או שמא צבר מעט נקודות או כלל לא, ואז ייחשב הנהג לנהג אחראי.
בדיקת נקודות תעבורה – איך זה עובד?
עבירות התנועה מחולקות לחמש דרגות שונות של חומרה. בהתאם לכך על כל דרגת עבירה ייצבר מספר הנקודות התואם. ישנן עבירות של 2 נק', 4, 6, 8 ו10 נקודות.
נקודות נצברות מהרגע שהנהג הודה בעבירה שביצע- לאחר שקיבל קנס או הרשעה בבית המשפט.
במקרה של קנס שלא שולם לאחר 90 ימים, יצברו לנהג הנקודות כאילו שהודה באשמה.
על מה מקבלים נקודות?
בשנים האחרונות חלו מספר שינויים במתן נקודות על העבירות השונות. על מנת שנהגים ישימו דגש על החוקים והרגלי הנהיגה שלהם, החליטו להחמיר במעט במתן הנקודות. אז כמה נקודות מקבלים על אילו עבירות?
- שימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה בלי דיבורית – 8 נקודות.
- נוסע ישוב ללא חגורת בטיחות ברכב – 4 נקודות.
- סירוב הנהג לביצוע בדיקת ינשוף – 10 נקודות.
כמובן שרשימת העבירות עוד ארוכה אך הרעיון הכללי הוא שבשנים האחרונות הנהלים השתנו לכיוון ההחמרה במתן הנקודות על העבירות השונות. לקבלת ייעוץ מעו"ד תעבורה >>>