מה עושים במקרה של גניבת רכב?
אחד ממקרי הפשע השכיחים ביותר, גם היום בשנת 2020, זו גניבת רכבים. אנחנו מכירים את התופעה היטב. מתעוררים בבוקר ומגלים שהרכב שלנו נגנב, יוצאים ממקום העבודה בשעות הלילה ומגלים שהוא לא נמצא במקום שחנינו אותו, אחרי כמה בירורים, מתברר שהוא נגנב. עולה שאלה מה עלינו לעשות במקרים כאלה.
כיצד מתמודדים עם גניבת רכב?
ברחבי הרשת תוכלו למצוא מדריכים מקצועיים שיסייעו לכם, ולו כי מדריך תביעות רכב, אידיאלי על מנת לדעת באילו מצבים יש להגיש תביעה לחברת הביטוח, בין אם זה במקרה של גניבה, בין אם זה במקרה של תאונה או בכל מקרה אחר. חלק לא מבוטל מהמדריכים שעוסקים בתביעות רכב, מתעסק במקרים של גניבת רכב.
כמו שאנחנו יודעים, המשטרה כמעט ואיננה עוסקת במקרים של גניבת רכב, אלא אם יש לה סיבה מאוד טובה לעשות כך. מסיבות של כוח אדם ותקציב, המשטרה לא מחפשת אחר גנבי רכב ורכבים גנובים, מה עוד שההנחה היא, שרכב אשר נגנב בתחומי מדינת ישראל מועבר אל יישובים פלשתיניים בשטחים ושם עוברים פירוק מהיר.
על כן, הפתרון שקיים עבורנו כמי שמתמודדים עם הבעיה היא לפנות אל המשטרה על מנת לקבל אישור שהרכב שלנו אכן נגנב. עם האישור הזה אנחנו פונים לחברת הביטוח שלנו ומגישים תביעה בהתאם לפוליסה שלנו.
האם נקבל פיצוי על גניבת רכב?
צריך לומר, חברת הביטוח לא מחויבת לשלם לנו פיצוי על כך שהרכב נגנב. הרי, אם נניח לא ביצענו את חלקנו בעסקה, כלומר לא דאגנו לאמצעי אבטחה כפי שנדרשנו, אז חברת הביטוח יכולה לטעון שאין לה שום סיבה לפצות אותה על גניבת הרכב. זה נכון גם במקרים ומקרים והעמדנו את הרכב שלנו בסכנה מסיבות אחרות.
בכל מקרה על פי הפוליסות הנפוצות, הרי שהחברה תדאג לנו לרכב חלופי עד שנקבל את כספי הביטוח או עד שנקנה רכב חדש. הפיצוי של חברת הביטוח יהיה על פי ערך הרכב באותה נקודת זמן בה הוא נגנב, וכן בהתאם לשווי הביטוח שעשינו לרכב. ככל שהרכב יהיה חדש ויקר יותר, כך הסכום יהיה גבוה יותר.