מה זה שמן מנוע 0w20 ולמה חשוב לבחור נכון
שמן מנוע 0w20: הגיבור הלא צפוי שמסתתר מתחת למכסה המנוע שלך
אם אי פעם פתחת את מכסה המנוע ושלחת מבט חשדני לעבר הבקבוק של השמן המנוע 0w20 שהמכונאי שלך מתעקש עליו כמו אמא פולנייה בבר מצווה, אתה כנראה לא היחיד. "מה זה, סיסמה לסוכני ריגול רוסיים?", אתה תוהה. ובכן, אני כאן להבטיח לך שזה לא. או לפחות, לא הפעם.
שמן מנוע 0w20: נשמע כמו קוד סודי, אז מה לעזאזל הוא עושה באוטו שלך?
אוקיי, נתחיל מהתחלה: המספרים המשונים האלו (0w20) נראים קצת כמו שלט שצריך להציב עליו "אין כניסה למי שלא למדו הנדסת מכונות". אבל בוא נפשט את זה:
- 0 – זה לא ציון שקיבלת בילדותך בשיעור ספורט, זו דרגת הצמיגות של השמן כשקר בחוץ (ה-W מסמן Winter – חורף באנגלית).
- 20 – מסמן את דרגת הצמיגות של השמן כשהמנוע חם ופועל בעומס כבד.
אז למה שמן צריך שני מספרים בכלל?
ובכן, האמת היא ששמן 0w20 הוא סוג של 'דו-פרצופי' (תרגעו, הוא לא באמת מרגל רוסי). הוא חייב להישאר דקיק וזורם היטב כשהוא קר ולהיות מספיק סמיך כדי לשמן מספיק טוב בטמפרטורה גבוהה. נשמע פשוט? אולי עבורך. אבל בשבילו, זו עבודה של ממש.
תגובה סודית: למה המכוניות החדשות מאוהבות דווקא ב-0w20?
כיום יותר ויותר יצרני רכב משתמשים וממליצים על שמן 0w20. במקרה שאלת את עצמך (ואפילו אם לא, אתה הולך לקבל תשובה בכל זאת) – למה שהיצרן ירצה שמנוע "הבייבי" היקר שלך יתחכך דווקא עם השמן הזה?
- "דיאטה" חסכונית בדלק: בזכות הסמיכות הנמוכה כשהוא קר, השמן מאפשר למנוע להסתובב בחופשיות רבה יותר, והתוצאה? חסכון בדלק. מי לא אוהב לחסוך כסף?
- פליטה נקייה? טוב, "נקייה" זו קצת הגזמה, אבל לפחות נקייה יותר! זהו אחד האלמנטים שמאפשרים למכוניות מודרניות לעמוד בתקני סביבה מחמירים.
- הגנה על המנוע לאורך זמן: מי לא רוצה שהמנוע שלו לא יקח 'פנסיה מוקדמת'?
"תגיד, אז למה לא כולם משתמשים בו מאז ומעולם?" שאלה מעולה, חבר
אז קודם כל, טכנולוגיה. השמן הזה תוכנן במיוחד עבור מנועים מודרניים, בעלי טכנולוגיה מתקדמת כמו מערכת הזרקה ישירה, מערכות טורבו והיברידיות. בעבר, מנועים היו פחות יעילים ופחות דרשו מהשמן את הטריקים היצירתיים האלו. במילים פשוטות – פעם המנועים היו מרוצים מכל שמן, היום הם כבר הרבה יותר בררנים.
רגע, ומה אם אני טועה ושם בטעות שמן אחר?
לפני שאתה נכנס לפאניקה וצועק "הרסתי תפוח אדמה עם חמאה את החיים של הרכב שלי!", תירגע. לא סביר שיקרה משהו מיידי, אבל לאורך זמן שימוש בשמן שונה מדרישות היצרן יכול לגרום לבעיות כמו:
- עלייה בצריכת הדלק (אף אחד לא רוצה לבזבז כסף ברצון, נכון?)
- בלאי מוקדם יותר של המנוע (פחות טוב, למרבה הצער)
- ירידה בביצועי המנוע (זה כבר ממש מבאס)
אז כמו עם רוב הדברים בחיים, פשוט עדיף להקשיב להוראות היצרן.
מיתוסים ומציאות: 5 שאלות ותשובות שחייבים לדעת על 0w20
- "זה שמן דליל מדי, לא?"
תשובה: ממש לא. אמנם הוא נראה קליל כמו סלט חסה טבעוני, אך הוא תוכנן במיוחד לשימון מעולה של רכיבים פנימיים במנועים מודרניים בדיוק באופן שצריך. - "אני יכול לערבב אותו עם שמן 5w30 שנשאר במחסן?"
תשובה: אפילו ההרפתקנים הגדולים ביותר ממליצים שלא לערבב שמנים ממספרים שונים, אלא אם מתחננים להצטרף למועדון "מבזבזי זמן במוסך". - "הוא מתאים למנוע שלי משנת 1997?"
תשובה: סביר להניח שלא ממש. לגבי רכבים ישנים, כדאי לבדוק בספר היצרן או אצל מומחה ולא לנסות להפוך את הרכב הקלאסי שלך ל"פרויקט ניסוי וטעייה". - "אומרים שהוא חוסך דלק, נכון?"
תשובה: נכון! לא תרגיש פתאום שאתה נוסע על אוויר, אבל כן, לאורך זמן תחסוך כמה שקלים יפים. - "כל כמה זמן אני צריך להחליף אותו?"
תשובה: ברוב המקרים, החלפה כל 10,000-15,000 ק"מ, אבל זה משתנה לפי הרכב ואופן השימוש. שווה להתייעץ או להציץ בספר הרכב.
בשורה התחתונה: האם שמן 0w20 זה חובה או סתם עוד גימיק מפוקפק?
אם יש לך רכב חדש יחסית, הרבה הגיון (ואפילו הכרח) להשתמש ב-0w20. כן, הוא יכול להישמע קצת מוזר ולעלות קצת יותר, אבל התמורה מחזירה את עצמה די מהר. זה בדיוק כמו ההבדל בין לשתות קולה קרה ביום חם לבין ללגום מים פושרים – שניהם ירטיבו את הגרון, אבל הראשון פשוט הרבה יותר מתאים וכיפי. טוב, אולי זו קצת הגזמה, אבל קיבלת את הרעיון.
אז בפעם הבאה שהמכונאי שלך אומר "0w20", תפסיק לחשוב שמנת האלפבית הקוטבית נפלה לו מהכיס, ופשוט תחייך חיוך ידעני ותגיד לו "בטח, כמובן שאני יודע מה זה". מי יודע, אולי תקבל הנחה… (טוב, אל תסמוך על זה.)