כמה שוקל רכב פרטי והאם זה משפיע עליך
תגידו, כמה באמת שוקל הרכב שלכם? (רמז: כנראה הרבה יותר ממה שחשבתם)
אם אי פעם יצא לכם לתהות, באמצע פקק עצבני, כמה לעזאזל שוקל הרכב שמולכם שזוחל לאט ככל האפשר – כנראה שאתם לא לבד. כי ברצינות, מי בכלל עוצר לחשוב כמה קילוגרם של מתכת, פלסטיק, זכוכית וקפה שפוך מסתובבים איתנו על האספלט בכל נסיעה יומית? אז החלטתי שהגיע הזמן לסיים אחת ולתמיד את העניין המסתורי הזה, ואם כבר שוקלים משהו – בואו נהפוך אותו למשהו קצת יותר מרתק מסתם נתונים יבשים.
רכב משפחתי לא דיאטטי: כמה זה במונחים של פילים, פיצות וגלידות?!
אוקיי, לפני הכל בואו נזרוק כמה מספרים כדי שתוכלו להרשים במפגש של שישי כשתקפצו לארוחה אצל החמות. רוב הרכבים הפרטיים הסטנדרטיים שוקלים בין 1,200 עד 1,800 קילוגרמים. נשמע משעמם? יופי, בואו נכניס את זה למונחים הרבה יותר מעניינים:
- פילים: הרכב שלכם שווה משהו בין חצי לשליש פיל אפריקאי בוגר. כן, הרכב שלכם הוא חצי פיל. זה מסביר למה חניה תמיד מסובכת.
- פיצה: זה בערך כמו 9,000 פיצות משפחתיות עם תוספות (הסניף בדרך אליכם).
- גלידה: כ-35,000 גביעי גלידה ממוצעים. תנו לזה רגע לשקוע בזמן שאתם מורחים גלידה על מושבי העור המהודרים.
מרגישים שהרכב שלכם כבד פתאום? לפחות זה לא אשמת הצמיגים.
"הסיבה האמיתית" שהמכונית שלכם כל כך כבדה (ולא, זו לא אמא שלכם)
אז למה בעצם הרכבים שלנו שוקלים כל כך הרבה? ובכן, הנה כמה מהסיבות העיקריות שכדאי להכיר (מבטיח להיות קצר, ענייני ומצחיק):
- בטיחות, חברים, בטיחות: טכנולוגיות חדישות, כריות אוויר מרובות, שלדה מחוזקת וכמובן המצלמה האחורית שבלעדיה חניה מקבילה היא כמו משימת התאבדות קטנה. כל אלו מוסיפים משקל.
- טכנולוגיה ונוחות: רוצים מסך מגע מפנק? חיישנים ומה לא? אלה מכשירי אלקטרוניקה ואם לא ידעתם – יש להם משקל. לא כבד כמו החוצפה של הנהג מאחוריכם, אבל משקל.
- חומרים כבדים: אותם כיסאות עור נוצצים, אותם גג פנורמי יפהפה שנהניתם ממנו בדיוק פעמיים בחיים – כל אלו לא מגיעים בחינם, אלא עם משקל עצום.
- סוללות ושיקולי חשמול: רכבים היברידיים או חשמליים? שוקלים לא מעט יותר בגלל סוללות של רכב חשמלי. מצד שני, לפחות אתם יכולים להתפאר שהרכב שלכם יורק פחות עשן מזה של השכן.
האם אפשר לעשות "דיאטה למכונית"? (ולמה לא כדאי לכם לנסות את זה בבית)
יכול להיות שאחרי שהבנתם שהמכונית שלכם כבדה כמו חצי גן חיות קטן, אתם חושבים – "היי, אולי הגיע הזמן לדיאטת רכב?" ובכן, תירגעו רגע. הנה כמה דברים שאתם לא רוצים להוציא מהרכב רק כדי לחסוך ק"ג או שניים:
- גלגל רזרבי – נכון, אפשר לוותר בשביל לחסוך במשקל, אבל זה קצת כמו לוותר על הצניחה מחופה במטוס כי "אף פעם לא הזדמן לכם לנסות".
- כיסא בטיחות של הילדים – אין צורך להסביר, נכון?
- דלק – מדהים כמה הרכב קל כשהמיכל ריק, הבעיה היחידה: אין לאן ללכת איתו.
אז תשכחו מהרעיון לשלוף את מושב הנוסע או להתרגל לחיים עם שמשה קדמית מפלסטיק כדי להוריד כמה קילו.
כמה שאלות מטורפות (והתשובות ההגיוניות שלא הייתם מנחשים)
- האם צבע הרכב משפיע על המשקל? לא, אדום לא שוקל יותר (אבל אומרים שמכוניות אדומות נוסעות מהר יותר, לכאורה).
- כמה קילוגרם מוסיפה לכלוך על הרכב? (כנראה לא מספיק כדי שתגידו למנהל הבנק שזה מה ששבר את החשבון שלכם בשטיפת רכבים).
- למה רכבי מרוץ קלים יותר? פשוט – בשביל להיות מהירים ויציבים יותר, וגם כי אין להם מושבים מחוממים וכוסות קפה עשויות קרמיקה כמו אצלכם.
- האם יש משקל אידיאלי לרכב? אין אחד ספציפי, כל עוד הרכב בטוח, יציב ונוח. תכל'ס, אם הוא מביא אתכם לעבודה ואת הילדים לגן בלי להשתנק בעלייה – הוא אידיאלי.
- מה הרכב הכבד ביותר בייצור סדרתי? לרוב רולס רויס פאנטום, כמעט שלושה טון של יוקרה. מי שיכול להרשות לעצמו כזה, בטח פחות מוטרד מעלויות דלק או חניה.
אז בשורה התחתונה – כמה כל הדבר הזה צריך להטריד אותנו באמת?
אחרי שהצלחנו לדחוס לתוך המאמר רכבים, חיות סוואנה, פיצות והמון ציניות, נשארה השאלה החשובה: האם זה באמת משנה כמה הרכב שלך שוקל? ובכן, התשובה המפתיעה היא… לא ממש.
כל עוד אתם נוסעים בבטיחות, עוצרים בתמרורים ולא בולמים בפתאומיות כדי להבהיל חתולים (או בני אדם), המשקל הוא בעיקר עניין טכני וחביב לדעת. נכון, רכב קל יותר יכול להציע צריכת דלק ויעילות עדיפה. מצד שני, רכב קצת יותר כבד בדרך כלל מעניק הרגשת יציבות ובטיחות.
אז בפעם הבאה שתתיישבו מאחורי ההגה, תזכרו שאתם מטיסים כמעט שני טון של פלדה, פלסטיק והחלטות חיים מפוקפקות. וזו, גבירותיי ורבותיי, כמובן סיבה מספיק טובה לנהוג כמו שצריך, להנות מהדרך ואולי לאכול פחות גלידה במושב הנהג. רק אומר.