כמה לחץ אויר מומלץ לטויוטה קורולה – כל התשובות כאן
לחץ אוויר בטויוטה קורולה: האמת שהיצרן לא יספר לכם (ועדיף שהשכן לא ינסה לנחש)
קמת בבוקר, נסעת לעבודה, ופתאום? נורת לחץ אוויר נדלקה!
כולנו היינו בסיפור הזה לפחות פעם אחת: בוקר של שני, הקפה עדיין לא השפיע, אתם נוסעים בכיף בטויוטה קורולה שלכם, מזמזמים את שיר הבוקר-טראש ברדיו, ופתאום – אופס! – הנורה הכי מעצבנת בעולם נדלקת. כן, הנורה הזאת שכנראה שום נהג בהיסטוריה לא באמת אהב לראות: נורת לחץ האוויר בצמיגים. עכשיו, לפני שאתם מנסים לשכנע את עצמכם שזה בטח 'סתם' חיישן שובב שהחליט לבדוק אם אתם עירניים, כדאי שתעצרו רגע ותבינו למה לחץ האוויר הוא סוג של סופרמן החשאי של הרכב שלכם. מוכנים? אנחנו יוצאים לדרך (רק תוודאו שאין פנצר, כן?).
כמה כבר משפיע הלחץ אוויר על הנהיגה שלכם? 4 סיבות שהן Game-Changer
- צריכת דלק – וכן, זה עולה לכם כסף!: צמיגים עם לחץ אוויר נמוך צורכים הרבה יותר דלק, כלומר אתם משלמים יותר בתחנת הדלק. בפעם הבאה כשאתם מתלבטים אם להוסיף אוויר, דמיינו את המזגן של הבנזיניה עושה צלילים של קופה רושמת.
- נוחות נסיעה (או איך לא להרגיש כל באמפר): לחץ אוויר נכון הוא הסוד לנוחות נהיגה. צמיג שניפחו אותו נכון הוא כמו נעל ספורט ממש טובה. לעומת זאת, לחץ אוויר שגוי? משהו בין הליכת יחף על לגו לבין צעידת ערב על חוף הים עם מגפיים צבאיות. פחות נחמד.
- בטיחות (ולא סתם אומרים את זה): מלחץ אוויר נמוך ועד ליתר לחץ אוויר מוגזם – כל סטייה מהנתון המדויק שהגדיר היצרן שלכם גורמת לאובדן אחיזה ויציבות, במיוחד במהירות גבוהה או בכביש רטוב.
אז כן, תבדקו כי החיים שלכם יקרים מכל לייק באינסטוש. - שחיקת הצמיגים (ומה שהמוסכניק לא מספר לכם): לחץ לא תקין משפיע ישירות על אורך החיים של הצמיגים. צמיגים חדשים עולים כסף והחלפה תכופה יכולה להיות מבאסת כשבמקום זה יכולתם להוציא את הכסף על סטייק אנטריקוט טוב או טיול לחו"ל (טוב, כמעט).
אז כמה לחץ אוויר בכלל צריך להיות בקורולה (למי שמתעצל לבדוק במדריך)?
בטויוטה קורולה בדרך כלל לחץ האוויר המומלץ עומד על 32-35 PSI (תלוי בשנת הייצור ודגם ספציפי). תוכלו למצוא את המידע המדויק (או לוודא אם טויוטה לא שינו את דעתם השבוע) בלוחית המדבקה על דלת הנהג, או במדבקה תחת דלת מיכל הדלק. ואם אין לכם כוח לקום לבדוק – פשוט תנו אימוג'י חביב בווצאפ לשכן ההייטקיסט שלכם, בכל דגמי הקורולה המספרים די דומים.
3 מיתוסים של לחץ אוויר שכולם מאמינים בהם (אבל אסור לכם ליפול)
המיתוס הראשון: "נגזים קצת כדי להוריד בעתיד"
מישהו תמיד אומר שהכי טוב לתת ללחץ האויר 'קצת אקסטרה', "בשביל שיהיה יותר קשה לאוויר לברוח". המציאות? אם מילאתם הרבה מדי, הצמיגים יהפכו לקשיחים כמו סלע, ותקבלו חווית נסיעה בסגנון "טרקטור בשטח". בנוסף, הצמיגים נשחקים מהר יותר. יותר מדי זה פשוט יותר מדי.
המיתוס השני: "אם לא רואים שהצמיג שטוח – הכל טוב"
זה שאתם לא רואים בעיניים שהצמיג חסר לנשימה לא אומר שהוא מנופח כראוי. לרוב, כשהעין מזהה בעיה, הלחץ כבר משמעותית נמוך מדי וממש לא בטיחותי לכם. היו ערניים, אל תחכו שהצמיג יגיע למצב של פיתה בוכרית.
המיתוס השלישי: "אין לי מד לחץ אוויר – אמלא לפי ההרגשה"
זה כמו לבשל מתכון בלי מדידה "ממש לפי העין" – לפעמים יוצא פלא. לרוב, זה מסתיים בשיחת התנצלות לאורחים. לחץ אוויר מדויק דורש פשוט שעון טוב שיעשה את זה מקצועי. בלי רגשות, בבקשה.
כמה שאלות מוזרות (חשובות!) של אנשים אמיתיים על לחץ אוויר בקורולה
- "מה יקרה אם אתעלם לגמרי מלחץ האוויר ואמשיך לנסוע?"
אתה תהיה אורח קבוע במוסך, או במקרה הגרוע – שירותי גרירה בחינם. תגיד לשוקי המוסכניק שהעביר בוקר טוב. - "כמה פעמים בחודש כדאי לבדוק לחץ אוויר?"
פעם בשבועיים-שלושה תעשה עבודה מעולה, או לפחות לפני נסיעה ארוכה. לא צריך להפוך את זה לתחביב אובססיבי, רק תזכורת בנייד – ואתם מסודרים. - "האם שינוי העונות באמת משנה את לחץ האוויר?"
חד משמעית. בחורף לחץ האוויר יורד, ולכן חשוב לבדוק יותר לעיתים קרובות. בקיצור, הצמיג שלכם לא סובל רק מפנצ'ר, הוא גם מתחשב במזג האוויר. - "למלא עם חנקן או אוויר רגיל?"
אם יש לכם כסף מיותר ונחמד להגיד לחברים שיש לכם חנקן בצמיגים, לכו על זה. במציאות, כמעט אין הבדל משמעותי ביום-יום. - "אפשר לסמוך על החיישן ברכב?"
בערך כמו לסמוך על התחזית. לרוב הם די מדויקים, אבל תמיד עדיף לבדוק פיזית פעם בכמה זמן.
השורה התחתונה: צריך אוויר לנשימה, וגם לצמיג שלכם!
הגעתם עד לפה ואתם מעכשיו באופן רשמי גורואים של לחץ אוויר בקורולה. עכשיו כשאתם יודעים הכל, תוכלו לנהוג בשקט (ובביטחון) ולהשאיר את הנורות לחנוכה. זכרו: כל צמיג רוצה קצת אהבה ותשומת לב – אחרת הוא ימצא דרכים יצירתיות להודיע לכם על כך…