איך מבצעים מילוי אוויר בצמיגים בצורה נכונה ובטוחה
איך למלא אוויר בצמיגים בלי לאבד את השפיות (ואת מצב הרוח)?
בואו נודה בזה: למלא אוויר בצמיגים זה כמו ללכת לסופרמרקט בשעת עומס ביום שישי. אתה לא רוצה לעשות את זה, לא נהנה מזה ובעיקר חושש שתלכלך את הידיים. אבל יש בזה משהו משעשע, לא? הרי כמה קשה כבר יכול להיות? כנראה שהתשובה היא – יותר קשה ממה שחשבתם. אז איך לא הופכים את המשימה השגרתית והמוזרה הזאת לסיוט שבועי? והאם בכלל יש דרך לעשות זאת בצורה כיפית? (ספוילר קטן: כן, לגמרי!)
3 שאלות קריטיות שחייבים להכיר עוד לפני שנוגעים בצמיג:
1. מתי בפעם האחרונה בדקת את הלחץ בצמיגים שלך?
אין טעם להתיר כאן נקיפות מצפון. אתה בטח עכשיו מתגרד בראש במבט מוטרד. האמת המרה היא שרובנו כנראה לא זוכרים, או יותר גרוע – לא בדקנו מעולם! אל דאגה – לא רק אתה. הסטטיסטיקה מעציבה: 6 מתוך 10 ישראלים לא יודעים כמה לחץ אוויר בכלל צריך ברכב שלהם ואם זה לא מספיק – המחצית השנייה פשוט מנחשת. וכולנו יודעים שזה רעיון גרוע במכונית בדיוק כמו במס הכנסה (טוב, אולי קצת פחות).
2. רגע, האוויר בתחנת הדלק זה בחינם או שעובדים עליי?
ובכן, זה לא שתשלמו 50 שקלים על אוויר (לפחות עדיין לא), אבל על עצבים וכבוד אולי תשלמו. רוב התחנות אמנם מספקות אוויר בחינם (מזל טוב לך!), אבל ישנן גם תחנות שגובות שקל או שניים. המסקנה הברורה: עדיף שתהיה לכם ערימת מטבעות ברכב, ליתר בטחון. אה, וגם סבלנות, הרבה סבלנות.
3. צריך בכלל להבין משהו מיוחד כדי למלא אוויר?
על פניו – לא. אבל מספיק רגע קטן של חוסר תשומת לב ואתה מוצא את עצמך נלחם באותו "צינור אוויר", שנראה שתוכנן ספציפית כדי להשתחרר באופן פתאומי. אז כן, בכל זאת מומלץ להמשיך לקרוא – יש לנו כמה טיפים סודיים מאוד (שאספנו לאחר השפלה פומבית חוזרת ונשנית בתחנות דלק נבחרות).
4 טיפים גאוניים שיחסכו לך מבוכה בבית הקפה שמול תחנת הדלק:
- מצא את המספר המסתורי: לחץ אוויר מומלץ מופיע על מדבקת דלת הנהג או לפעמים בתא הכפפות (כן, שם גם ממחטה משנת 2018). אם כל זה לא עזר, יש תמיד את גוגל החבר הכי טוב שלנו.
- לחץ הצידה, לא למטה: כשמחברים את הצינור לשסתום הצמיג, חשוב שתחבר בזווית קלה הצידה ולא תלחץ חזק או למטה – אחרת תשמיע את קול ה"פסססס" הכל כך מוכר ומביך, שמודיע לכל האנשים בתור שאתה במאבק עם הצמיג שלך.
- בדיקה כפולה פשוטה: סיים למלא? רגע, תבדוק שוב. כי שפיות חשובה יותר מהאגו – עדיף להיות בטוח מאשר לחזור שוב אחרי שני קילומטרים עם פרצוף מסכן.
- ערכת הישרדות רגשית: הבא איתך תמיד ממחטות לחות, כפפות לטקס וכמובן – חוש הומור. תאמינו לנו, האנשים בתור יודו לכם.
מילוי אוויר בצמיג: רגע של דילמות קיומיות:
כל אחד מאיתנו נתקל בשאלות החשובות באמת במהלך המפגש הקצר הזה עם הצמיגים: "כמה זמן לחץ הוא בסדר?" או "אפשר להוריד קצת, לא?" או אפילו "פסססס… זה אני או הצמיד??!". החדשות הטובות הן שאתה ממש לא לבד. הכנו לך את המענה לשאלות הנפוצות ביותר מפינתנו הפופולארית: "רגע של אמת וצמיגים":
שאלות ותשובות: בזמן שאתה נלחם בצמיג
- "אפשר למלא קצת יותר או פחות אוויר ממה שמומלץ?"
קצת, אבל לא יותר מדי. לחץ אוויר לקוי עשוי לקצר את חיי הצמיגים ולפגוע בבטיחות הרכב שלך. - "למה בכלל צריך לבדוק כל חודש?"
כי זה מוביל לביצועים טובים יותר, חיסכון בדלק ובטיחות משופרת. וגם כי זו תירוץ נהדר לאספרסו קצר ביציאה מתחנת הדלק. - "האם השעות החמות משנות את לחץ האוויר?"
כן. בחום כבד הלחץ בצמיג עשוי לעלות, וזה עלול להטעות את הקריאות שלך. אגב, סטארט אפ לקירור הצמיגים – מישהו? - "אם עדיין לא נוח לי לעשות את זה, האם שווה לפנות למקצוען?"
כמובן! לא כולם נולדו למלא צמיגים. אל תתביישו לזהות שאתם טובים מדי לעסקי האוויר, ותנו לאחרים להתמודד עם זה. - "למה הירוק והאדום על מכשיר המילוי?"
בצורה פשוטה – ירוק: אתה סבבה. אדום: קצת פחות סבבה. כדאי לשאוף לירוק! (תרתי משמע)
הדרך המהירה לשקט נפשי – כי מגיע לך הרבה יותר מלבזבז חיים בתחנה
בשורה התחתונה ובין הצחוקים: מילוי אוויר בצמיגים הוא אולי משימה מעצבנת, אבל החשיבות שלה רבה. במקום לראות בזה עונש משמים, מומלץ להתייחס לזה כחוויה מעשירה, קצרה ומעט מצחיקה. בסופו של דבר, כמה כבר יוצא לכם לנהל דיאלוג דרמטי עם צמיג רכב?
שמירה על לחץ נכון בצמיגים משפרת ביצועים, חוסכת דלק, מאריכה את החיים של הצמיגים וכמובן – שומרת על החיים שלכם. אז בפעם הבאה ביציאה מהתחנה, קחו נשימה עמוקה ותחייכו. משימות הזויות לפעמים הן הדרך הטובה ביותר להפוך את שגרת היום לאגדה קטנה.